אודות

מי אנחנו

ד"ר כרמל וייסמן, חוקרת תרבות דיגיטלית באוניברסיטת ת"א, באינטרנט מ1994, מהראשונות לכסות אותו כעיתונאית ולחקור אותו אקדמית. כרמל כתבה על תרבות האינטרנט במעריב אונליין, וואלה! ונענע, עבדה כרכזת מערכת של תוכנית הטלוויזיה "קליק" – מגזין על מחשבים ואינטרנט בשידור חי – של ערוץ 1, ועשתה יח"צ ותקשורת שיווקית לסטרטאפים ישראליים בעידן ה"בועה". היא הייתה מהבלוגריות הראשונות ב"רשימות", כתבה את הדוקטורט שלה על ישראבלוג, וכיום חוקרת ומלמדת מגוון קורסים באונ' ת"א בנושאי תרבות דיגיטלית ועתידנות טכנולוגית, ויוצרת הפודקאסט "המצב הפוסט אנושי" שמנגיש חומרים אלו גם לקהל הרחב

מעין אלכסנדר*, מומחית בפיתוח טכנולוגי ארגוני, מנהלת מוצרים, אתרים ושירותים דיגיטליים. כיום היא מנהלת מוצר בצוות מצבי חיים במערך הדיגיטל הלאומי, ועמיתת הוראה בביה"ס לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית באוניברסיטה העברית.ניהלה אתרי אינטרנט ומדיה חברתית במגזר השלישי והציבורי, פיתחה והעבירה הדרכות בתחום בשנים שבהן אתרי אינטרנט ומדיה חברתית הפכו מחידוש מהפכני לכלי עבודה הכרחי ונחוץ. בין השאר, כמנהלת פרויקטים באוניברסיטה העברית וכמנהלת פעילויות אינטרנט בשתיל.

מעין בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במדיניות ציבורית. את הבלוג הראשון שלה פתחה בשם בדוי ובחשאי בישראבלוג, ואת הבלוג המקצועי שלה היא מנהלת כבר יותר מ-12 שנה.

איך נולד הפודקאסט

לאחר שהכרנו ברשת שנים רבות, נפגשנו פנים אל פנים בקיץ 2021 לשיחה בה גילינו ששתינו מרגישות קצת "סבתות" באינטרנט ואוהבות להיזכר איך הרשת הייתה פעם. ראינו שיש לנו דינמיקה מצוינת, ידע וכישורים משלימים, פרספקטיבות ייחודיות על התרבות הדיגיטלית, והבנו שאנחנו חייבות לעשות פודקאסט כזה, הן למען ילדי האייטיז והניינטיז, והן למען דור הטיקטוק שלא היה שם.

*הבהרה: מעין אלכסנדר משמשת מנהלת מוצרי טרנספורמציה דיגיטלית במערך הדיגיטל הלאומי שבמשרד הכלכלה והתעשייה ומשתתפת בהסכת זה שלא במסגרת תפקידה האמור. העמדות המובעות בהסכת משקפות את עמדות הדוברים בו בלבד ואין בהן לבטא את עמדת המדינה בנושא. כך גם אין במידע המובא במסגרת הדיונים בו לשקף את תמונת הדברים השלמה והמדויקת כפי שתופסת אותה המדינה, ובכלל זאת אין לראות בציון שמו של גוף מסוים (אדם או תאגיד) כמתן חסות ו/או כהמלצה כלשהי.